E-shop a registrační pokladna?

• (neregistrovaný)

7. 11. 2011 11:44

Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat, zda je povinnost e-shopu se sportovními potřebami mít registrační pokladnu, když 90% prodeje je uskutečněno zásilkovou formou prostřednictvím České pošty ať už na dobírku nebo platbou předem na účet a 10% je při osobním odběru a platbě v hotovosti (někde) na místě (kamenný obchod není). Podnikatel - neplátce DPH. Slyšel jsem, že při prodeji jednoho kusu zboží s cenou nad 2tis Kč, je potřeba na doklad vyplňit jméno kupujícího, což se mi nezdá. Je to pravda? Případně netýká se to pouze plátce DPH? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 11. 2011 12:29

Sly (neregistrovaný)

Možná se pletu, ale podstata registračních pokladen je vydat doklad o koupi (proste papir o nakupu), tedy ve vasem pripade snad doufam kazdemu zakaznikovi davate nejaky doklad (fakturu).. to uplne postaci, jelikoz je na ni zp. platby a veskere nalezitosti (co a za kolik, atd). U faktur nad 10tis musi byt uvedeno i komu (jmeno, nazev frimy).

• 7. 11. 2011 17:24

Jarda (neregistrovaný)

Já bych řekl, že to opodstatnění registračních pokladen je složitější. Pravděpodobně ta povinnost registračních pokladen byla zavedena kvůli případné kontrole FÚ... nevím však, nakolik je ta povinnost mít je při provozování e-shopu za podmínek, které jsem napsal, nutná.

• 7. 11. 2011 18:51

Rop

Povinnost mít registrační pokladny byla zrušena pro všechny.  Viz současný text zákona 215/2005 Sb., o registračních pokladnách

Jinak jaký vystavit doklad je na vás, ale musí splňovat podmínky obchodního zákoníku, občanského a živnostenského. Tj. vaši identifikaci, identifikaci dodávaného zboží, cenu a datum. Pokud se to bude jmenovat faktura tak i náležitosti dle § 13a obchodního zákoníku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).