Re: Výpověď
výpověď dohodou neexistuje, buď dáte výpověd a potom vám běží 2 měsíční výpovědní doba a váš pracovní poměr končí 31.3,2011, předpokld že výpověd podaná do konce ledna 2011
nebo existuje dohoda o ukončení pracovního poměru se kterou,ale zaměstnavatel nemusí souhlasit
Potřebuji skončit k 14.1. a je mi celkem jedno jestli dohodou, ale to se bojim, že na to zaměstnavatel nepřistoupí. A nebo potom výpověď, s tím, že 14.1. nastoupím na nemocenskou. Pochopila sem to dobře?
Nevím, jestli jsem to s tou nemocenskou pochopila já.
Výpovědní doba začíná prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí uplynutím posledního dne příslušného kalendářního měsíce. Dáte-li do konce ledna výpověď, končí váš pracovní poměr 31. března.
Samozřejmě může mít třeba pr. poměrů současně. Půjde spíše o to, že když nebudete mít vycházky, ve kterých byste mohla být mimo domov a budete v práci, budete tím pádem porušovat léčebný režim. Zaměstnavatel Vás může v prvních 3 týdnech kontrolovat a když Vás nenajde doma, nebudete mít za nemoc náhradu. Podobně se sociálkou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2011 8:57
Prosím o radu, když dám výpověď dohodou k 14.1. začne mi od tohoto data dvouměsíční výpov.lhůta? A pokud budu v této době marodit je to pořád výpov.lhůta nebo začne běžet až po skončení nemocenské? moc děkuji