Re: zaúčtování inventury
Jedná-li se o manka a přebytky zásob, které vznikly ve stejném inventarizačním období prokazatelně neúmyslnou záměnou jednotlivých druhů, u kterých je tato záměna možná vzhledem k charakteru druhů zásob, například v důsledku různých rozměrů spojovacích materiálů nebo podobného balení zásob, pak manka a přebytky zásob lze vzájemně vyrovnávat
http://www.bdofinkonsult.cz/BULLETIN2010.pdf
Re: zaúčtování inventury
A jak zaúčtovat ten přebytek na začátku následujícího roku? Nebo už se neúčtuje? Měla bych ale na 112 zůstatek..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2011 16:01
Dobrý den,
sklad účtujeme B, na konci roku udělám inventuru, na jejímž základě zaúčtuji materiál 112/501 (který pak na začátku následujícího roku přeúčtuji zpět 501/112). To je mi jasné. Avšak zajímá mě, jak účtovat přebytek zjištěný při inventuře (resp. mám u některého materiálu přebytek a u jiného manko, přebytek je vyšší - stačí zaúčtovat rozdíl, nebo musím účtovat každé zvlášť?) Přebytek zaúčtuji na konci roku 112/648 a co na začátku následujícího roku, účtuje se zpět ze 112 někam? Asi ano, jinak by mi na MD 112 zůstal ležet ten přebytek.
Poradíte někdo, prosím?
Předem děkuji.