Re: Dovolená po MD
No je moc smutn, když zaměstnanci jsou chytřejší než mzdové účetní. Ale já zas mám radost, že jsou aspoň někteří zaměstnanci, kteří se o své záležitosti starají ten zákoník práce si aspoň přečtou.
Upozorněte na to účetní, že to není tak, že když vyčerpáte dovolenou před RD tak že se nikdy nekrátí, že je to jen v případě, že na ten celoroční nárok nárok vznikne, tj. bylo-by odpracováno min. 60 dní (odpracováno součtem mateřské dovolené + čerpání staré dovolené) tj. kdybyste tak zhruba měla MD do konce března, pak by vznikl nárok naceloroční výměru, která by se z důvodu následného čerpání RD nekrátila. Ale vám ten nárok vznikl jen za "odpracované dny" tj. součet MD + loňská dovolená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2011 13:59
dobrý den, vím že už je to zde obemíláno stokrát, ale nikde jsem nenašla přesně co potřebuji...
byla jsem na MD do 13.1.2011.. nyní budu čerpat zůstatek loňské dovolené 17,5 dne.... bylo mi řečeno, že mám nárok na celou dovolenou i za rok 2011 což je 25 dní.... bojím se, že to tak není a budu muset pak peníze vracet... z titulu RD nárok na dovolenou nevzniká, tak proč mi toto zaměstnavatel chce dát???
z titulu MD či čerpané dovolené ... nárok na dovolenou vzniká, tak proč teda nedá poměrnou část za 2011 a to za dobu MD a čerpání dovolené, což by bylo za leden až polovina března 2011... poraďte mi prosím někdo, nechci pak peníze vracet....
děkuji předem... LM