Re: těhotenství a nezaměstnanost
Pokud otěhotníte když budete na ÚP, tak na PPM mít nárok nebudete - nastoupit na PPM do 180-ti dnů od ukončení PP nestihnete (ochranná lhůta). ÚP vám bude vyplácet podporu v nezamětnanosti 5 měsíců. Nebudete mít možnost volit délku RP - automaticky byste spadla do 4 leté varianty...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2011 14:34
Dobrý den,
v prosinci 2010 mi byl ukončen pracovní poměr zaměstnavatelem (zde jsem pracovala od 10/2008). Nyní jsem od ledna 2011 vedená na úřadu práce jako nezaměstnaná. Chtěla bych se zeptat, když bych v nejbližší době otěhotněla a byla ještě stále nezaměstnaná a vedená na ÚP, tak na jakou peněžitou pomoc mám nárok.
Tedy, zda ÚP bude vyplácet podporu i když otěhotním? Zda bych měla nárok na ppm? Jak je to s ochrannou lhůtou po ukončení zaměstnání? Zda lze u rodičovského příspěvku volit délku čerpání nebo je automaticky čtyřletá varianta a případně jak dosáhnout na třetí variantu?
Velmi děkuji za Vaše odpovědi na dotaz.