Re: Opravdu mzdovky neporadí?!?!
Tak mu hezky řekněte,že neoprávněně uplatňoval daňové zvýhodnění na děti, s nimiž jako rozvedený nežije již nějakou dobu ve společné domácnosti (od kdy s nimi nežije, byste zjistila z rozsudku). Na trvalém bydlišti nezáleží, záleží na společné domácnosti a tu s nimi nesdílí, pokud byly děti svěřeny do péče matce. Ať donese rozsudek a v prohlášení dopíše, kdy změna nastala (kdy s nimi přestal žít ve spol.domácnosti) s datem podpisu - dnešním. Neoprávněně vyplacené bonusy (resp.daň.zvýhodnění) musíte dopočítat a jemu strhnout ze mzdy.
Nejsem mzdová.
To opravdu musite pátrat "po sousedech" aby jste zjistili zda má nárok ? Nestačí to co prohlásí a dál je to jeho problém ?
Přesně tak. Tady nejde o drby,ale o pokutu. Zaměstnanec se "udal" sám. Když jsem po roce chtěla po manželce podepsat "prohlášení " ohledně slevy na dítě, najednou vyšlo najevo, že je rozvedený a sám mi dal kopii občanky, kde jsem zjistila trvalé bydliště, které má již od května 2010. Takže jsem opravdu "po sousedech nepátrala", na to nemám kdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 1. 2011 12:13
Prosím už potřetí o radu nějakou zkušenou mzdovku. Včera jsem se náhodou dozvěděla, jeden náš zaměstnanec je již skoro rok rozvedený a náhodou jsem zjistila, že od května 2010 má novou občanku a v ní jiný trvalý pobyt než jeho žena s dětmi. Vůbec mi nedal vědět, že je rozvedený, kdo dostal do péče děti a že změnil trvalé bydliště. Ovšem slevu na děti uplatňuje dosud. Nyní potřebuji vědět, zda v ročním zúčtování nemám slevu na děti za měsíce, kdy nežije s nimi, uplatnit (vyjde mu nedoplatek daně 9670,- Kč!!!) a nebo to mám nechat a neuplatňovat slevu až od letoška? Jeho žena je invalidní důchodce a slevu na děti neuplatňovala ani dříve, ani nyní. Prosím nutně o radu, musím dnes s ním jednat jelikož je jedná o arogantního zaměstnance a než něco budu řešit s ním, potřebuji to mít řádně podložené. Ale nechci mít nic v nepořádku, abych se kvůli němu měla bát kontroly. Potřebuji jen jistě vědět, že budu postupovat správně, když mu tu slevu už za loňské měsíce prostě neuplatním a on to bude muset doplatit. Tyto údaje zamlčel schválně, aby nepřišel o peníze.