Náhradní volno-prosím mzdovky

• (neregistrovaný)

27. 1. 2011 20:15

zaměstnanec má pracovní dobu PO-PÁ ,za týden 40 hodin v lednu
    odpracoval navíc 3hodiny v týdnu+v sobotu 5 hodin.Zatím jsme přesčasy vždy platili,ale ted sef rozhodl,že se přesčasy platit nebudou a bude se vybírat NV.TĚCH 8 hodin už ale nestihne vybrat v lednu,tak se dohodli,že je vybere v únoru.Mám jen 5 zaměstnanců a dělám i účto a další věci a tenhle případ jsem neměla,tak nevím,jak co udělat.něco jsem si přečetla v diskuzi,ale spíš potřebuju potvrdit,jestli uvažuju správně.V lednu je 21prac.dníx8,tj 168 hodin.Zaměstnanec bude mít v docházce 176 hodin.V výplatě za leden mu zaplatím 168
    hodin+5hodin sobotní příplatek a za sobotu dostane i stravenku.V únoru,/pokud budu vycházet z toho,že nebude mít žádné přesčasy/
    je 20 prac.dníx8 je 160 hodin,v docházce bude mít odpracováno
    152 hodin+8 hodin NV.za den NV nedostane stravenku a ve mzdě za únor bude mít zaplaceno 160 hodin/152+8/.Tak jsem to alespon pochopila .mám něco špatně?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2011 23:57

Jaroslav Waldmann (neregistrovaný)

Re: náhradní volno-prosím mzdovky
      Ano, klasika - naprostá většina podnikatelských subjektů takto postupuje, i když jsou to pravidla pouze pro rozpočtovou a příspěvkovou sféru. Naštěstí není žalobce a tudíž ani soudce.
      Mezi čtyřma očima: ZP nařizuje u podnikatelské sféry zaplatit všechny hodiny v měsíci, kdy byly odpracovány a namísto přesčasového příspěvku vybírat NV = potom je neplacené.

• 31. 1. 2011 10:03

Kara (neregistrovaný)

Můžete mě prosím navést, kde ZP nařizuje u podnikat. sféry atd.?

• 31. 1. 2011 15:16

markov (neregistrovaný)

Mzda - § 113 - 121 (vč. příplatků)
      Plat - § 122 - 137 (vč. příplatků)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).