Výpověď v době nemocenské

• (neregistrovaný)

31. 1. 2011 11:38

Dobrý den,
    od 12.1. jsem v pracovní neschopnosti. Dne 31.1. jsem podala výpověď ze strany zaměstnance. Do zaměstnání bych se měla vrátit 7.2. Kdy končí výpovědní doba? Domnívala jsem se, že 31.3., ale zaměstnavatel tvrdí, že se výpovědní lhůta prodlužuju o dny, kdy jsem na nemocenské.
    Děkuji Zárybnická

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2011 11:42

Líba (neregistrovaný)

Re: Výpověď v době nemocenské
      Zaměstnavatel převzal výpověď 31.1., pracovní poměr končí 31.3. Prodlužovalo by se jedině v případě, že by zaměstnavatel dal výpověď vám.

• 31. 1. 2011 11:42

all (neregistrovaný)

Zaměstnavateli doporučte ať si nastuduje zákoník práce, zejména toto:

2) Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.

Čili, že to co on tvrdí, platí, ale jen pro případ, kdy výpověď byste od zaměstnavatele dostala vy. Jinak ne.

• 31. 1. 2011 11:45

ina (neregistrovaný)

Prodloužení výpovědní lhůty z důvodu nemoci se vztahuje na výpovědní lhůtu plynoucí při výpovědi danou zaměstnavatelem (nemusí se prodlužovat pokud zaměstnanec s tím souhlasí). Pokud jste dala výpověď vy, výpovědní lhůta se o nemoc neprodlužuje a pracovní poměr končí uplynutím 2 měsíční výpovědní doby, tj. 31.3.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).