Re: krácení dovolené
Tak teda nevím kam jste se dívala, mnou doporučený § to říká naprosto jasně - jestliže v roce není odpracováno min. 60 dní, tak vzniká nárok za odpracované dny, tj. za každých 21 odpracovaných dnů na 1/12 celoročního nároku. Takže 46 podělit 21 snad dokážete, kdyby přece jen ne, tak je to nárok na 2/12 celoročního nároku, což při nároku 20 dní je 3,5 dne, při nároku 25 dní jsou to 4 dny.
Re: krácení dovolené
Tak jsem si ještě dala tu práci a přepočítala vámi uváděných 46 odpracovaných dnů, a jistila jsem, že patrně nevíte, že doba čerpání dovolené se pro účely nároku na dovolenou bere jako doba odpracovaná (viz § 348 zákoníku práce), takže skutečně odpracovaná doba je 48 dní. Na nárok na dovolenou to ale naštěstí nemá vliv, takže platí výpočet 2/12 , jak jsem vám psala v předchozím příspěvku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2011 7:35
Prosím o radu, jak mám pokrátit dovolenou? Zaměstnankyně byla na nemocenské od 1.12.2009 - 6.7.2010, potom nastoupila do práce a pracovala až do 12.9.2010, v té době vyčerpala 2 dny dovolené a opět nastoupila na PN až do 31.12.2010. Mě vychází že odpracovala jen 46 dní v roce což vůbec asi ani nemá nárok na dovolenou????? Děkuji předem za odpovědi