Změna sídla zaměstnavatele - odstupné?

• (neregistrovaný)

7. 2. 2011 8:35

Jsem na mateřské, zaměstnavatel změnil název i sídlo firmy.

Nové sídlo je v jiném městě. Pokud bych dala výpověď, protože nové místo výkonu práce mi nevyhovuje, mám nárok na nějaké odstupné? Po skončení mateřské/rodičovské tam stejně nastoupit nechci, tak nevím, kdy dát výpověď.

Zatím jsem nedostala žádný dodatek k pracovní smlouvě (změna je platná od nového roku). Musím potom tento dodatek podepisovat? Jak by to ovlivnilo mateřskou a poté rodičovský příspěvek? Pokud by bylo odstupné, v jaké výši?

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2011 10:08

pája

Re: změna sídla zaměstnavatele - odstupn
      >Jsem na mateřské,

asi na rodič.D,ne?
      zaměstnavatel změnil název i sídlo
      >firmy.
      >
      >Nové sídlo je v jiném městě. Pokud bych dala výpověď,
      nedávejte,nedostanete nic

>protože nové místo výkonu práce mi nevyhovuje,
      tomusí vyřešit zam-tel
      mám
      >nárok na nějaké odstupné?
      Nárok budete mít, když Vám dá on výpověď, byl by to důvod dle § 52 b) ZP
      Po skončení mateřské/rodičovské
      >tam stejně nastoupit nechci, tak nevím, kdy dát
      >výpověď.
      nedávejte,
      >
      >Zatím jsem nedostala žádný dodatek k pracovní smlouvě
      >(změna je platná od nového roku). Musím potom tento
      >dodatek podepisovat?
      nemusíte, zam-tel to musí s Vámi vyřešit, až byste měla nastupovat do práce po RD
      Jak by to ovlivnilo mateřskou a
      >poté rodičovský příspěvek?
      to nutuším
      Pokud by bylo odstupné, v jaké
      >výši?
      >min. 3x násobek průměru
      >Děkuji.

• 7. 2. 2011 13:30

helis (neregistrovaný)

Nyní jsem na MD, na RD přecházím až v dubnu. Dodatky ke smlouvě se chystají, proto se ptám, jestli to mám podepisovat, když vím, že se tam za ty 2 roky vracet nechci. Ale nevím, jak nepodepsání dodatku ovlivní výši mateřské a posléze rodičovské a jestli bych měla nárok na odstupné. Jestli tedy nebude výhodnější dodatek podepsat a za 2 roky dát výpověď (až bych měla nastoupit do práce po rodičovské).

• 7. 2. 2011 13:49

Kara (neregistrovaný)

Jestli se mění místo výkonu práce (na sídle nezáleží, záleží na tom, jaké máte ve smlouvě sjednané místo výkonu práce) a Vám dají k podpisu dodatek ke smlouvě s tím novým místem a Vy to podepíšete, tak po rodičovské, o jejíž délku zaměstnavatele požádáte, budete muset nastoupit do toho nového místa. A když tam nebudete chtít pracovat, tak budete muset sama dát včas výpověď nebo se na ukončení dohodnout (pochopitelně bez odstupného). Pokud Vám dodatek k podpisu nedají nebo dají a Vy nepodepíšete, bude stále platit místo, které máte uvedené v pracovní smlouvě. Po rodičovské budete mít právo pracovat v tomto původním místě a pokud tam pro Vás nebudou mít práci, budou Vám muset dát včas výpověď pro stěhování zaměstnavatele (s odstupným). S touto výpovědí nemusí čekat až Vám doběhne rodičovská, mohou Vám ji dát už teď. Vám tím pádem po uplynutí výpovědní doby skončí pracovní poměr a dostanete odstupné. Výši nynější mateřské to tedy neovlivní vůbec, ale to, že nebudete mít zaměstnavatele, může ovlinit nárok na mateřské dávky v případě dalšího těhotenství a mateřské - může se stát, že na mateřské dávky pak nebudete mít nárok, protože už nebudete v ochranné lhůtě a zaměstnavatele taky nebudete mít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).