Informace - doklad o nákupu

• (neregistrovaný)

19. 11. 2011 22:49

Chtěl bych se omluvit že zakládám nové téma ale do předchozí vlákna mi nešla odpověď zařadit.

Děkuji za odpověď jen bych se chtěl ještě zeptat.

Psala jste:

> Dobrý den,

> Citace
    > 1) Chtěl bych uspořádat futsalový turnaj. Co je nejlepší pro takovou údálost založit? Nějaká organizace? Či něco podobného? Jakým stylem je vhodné vést učetnictví?

> Mohlo by se jednat o některou z živností volných, například č. 74 - organizování sportovní činnosti (více přehled oborů živnosti volné).

> Citace
    > 2) Kdybych si chtěl založit vlastní e-shop dejme tomu na prodej sportovního karet. Jakou živnost si mám založit, popřípadě jakým stylem mám vést účetnictví. Musím nějak prokazovat původ zboží? Podotýkám že jsem student.

> Jednalo by se o živnost volnou Velkoobchod - maloobchod. Měl byste samozřejmě evidovat doklady o nákupu zboží.

> V obou případech není třeba vést účetnictví, postačí daňová evidence, případně uplatnění výdajů procentem z příjmů.  Musíte se registrovat na finanční úřad, ČSSZ a zdravotní pojišťovnu. Vše můžete vyřídit jedním formulářem prostřednictvím živnostenského úřadu. Jako student budete OSVČ vedlejší, což doložíte potvrzením o studiu. V prvním roce podnikání nemusíte platit měsíční zálohy na pojištění, dále dle výše výdělku.

> Dagmar Kučerová 

Pokud bych zboží x zakoupil např.: na aukru od běžného uživatele který mi od zboží nedá žádný učet, stačí napsat do daňové evidence ke kolence výdaje např.: nákup zboží X / 4000.

Ještě jednou předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 11. 2011 15:14

autorka

Dobrý den,

to bohužel nestačí. Pokud budete uplatňovat skutečné výdaje (ne výdaje procentem z příjmů) musí být prokazatelně doloženy.

Dagmar Kučerová  ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).