Re: Hlavní kniha-účet 331
Účet nemusí být nulový, záleží na tom, jak zaměstnancům mzdy vyplácíte. Pokud hotově, tak na konci každého měsíce by na účtě 331 měl být zůstatek ve výši nevyplacených mezd. To ale na straně dal, takže chybu tam s nejvěší pravděpodobností máte.
Musíte si projít obraty účtu po jednotlivých měsících. Na straně dal budete mít to, co přiznáváte zaměstnancům jako nárok (např. hrubé mzdy, daňové bonusy, přiznané odstupné apod.) , na straně MD to, co jim naopak srážíte (sociální pojištění, zdravotní pojištění, daň ze závislé činnosti a ostatní srážky - spoření, exekuce apod.). Na konci měsíce by se měl zůstatek na straně dal rovnat tomu, co zaměstnancům v následujícím měsíci vyplatíte. Pokud posíláte mzdy všem zaměstnancům na účet, pak by měl být zůstatek účtu na konci měsíce nulový.
Re: Hlavní kniha-účet 331
Předně děkuji za odpověď. Prošel jsem obraty účtu každý měsíc a ty mi souhlasí ! Když si ale dám knihu analytické evidence, tak se mi tam rozdíl objevuje. Mzdy v hotovosti vyplácíme, ale když zadám správné období (tzn. do data v příslušném měsíci , kdy mzdy vyplácíme), strany MD a D souhlasí.
Můžete mi prosím ještě poradit ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2011 8:49
Při kontrole účtů za rok 2010 mi nesouhlasí účet 331. Strana "DAL" je nižší o 4906 Kč oproti straně "MÁ DÁTI". Účet by měl být nulový.
Děkuji za každou radu,jak rozdíl najít ...