Re: prosím Páju - vstup do práv a povinn
nevím, zda správně chápu- je uzavřena smlouva-obchodní vztah- a místo jedné smluvní strany vstupuje do práv a povinností jiná, v tom případě stačí dodatek, ve kterém budou uvedeny obě původní sml. strany, dále i nová a obsahem bude právě ten vstup, jedna sml. strana bude v plném rozsahu nahrazena druhou a ta převezme všechna práva a povinnosti původní.
Re: prosím Páju - vstup do práv a povinn
S daněmi si poradím.
Jen mě mate, že to není klasická smlouva o převodu práv a povinností, ale je tam ta formulace, že vstupuje do práv a povinností.
Nejsem tak zběhlá v obchodním a občanském právu, abych věděla, že to vstupuje do práv a povinností je opravdu převod se vším všudy. Protože některé oblasti neupravuje obchodní zákoník, potřebovala jsem vědět do kterých § nahlédnout, abych si to srovnala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2011 10:55
Dobrý den, prosím o nasměrování, kam se mám podívat a čím se řídí
"vstup do všech práv a povinností" smlouvy.Ve smlouvě se mluví pouze o postupiteli,postupitel současně přebírá záruku za nezaplacené závazky.
Původní smlouva upravuje obchodně závazkový vztah mezi 2 obchodními společnostmi, není to v souvislosti s leasingem ani nemovitostí.
Koukala jsem se do obč. zákoníku i obchodního a nejsem z toho moudrá.
Děkuji. Alen1