Re: Potvrzení od Kooperativy - penzijní
Jestli skutečně jde o penzijní připojištění se státním příspěvkem, tak tam bývá uváděná celá zaplacená částka. To by znamenalo snížit ji o 6000 Kč. Ale těžko radit, když ten doklad máte v ruce Vy.
Já teď mám před sebou doklad o úhradách na penzijní připojištění našeho zaměstnance, je tam celá částka 18.000,- Kč. Uplatním po odečtu částku 12.000,- Kč. Ostatní naši zaměstnanci, kteří platí 6.000,- nebo méně, toto potvrzení vůbec nedostávají (já jsem také mezi nimi).
Na penzijním připojištění se st.příspěvkem je opravdu uváděna celá částka. Ale v tomto případě nejspíš nejde o penzijní připojištění se státním příspěvkem, ale o penzijní pojištění. Bez st.příspěvku. V tom případě do daní celou uvedenou částku. měla abyste mít v ruce taky smlouvu, aby bylo jasné, o co se jedná.
Karo,
Kooperativa nevlastní penzijní fond. Nemůže tedy vydat potvrzení o zaplacených částkách na penzijní připojištění.
paní píše, že je to důchodové pojištění, což je forma životního pojištění s výplatou jednorázové částky nebo pravidelné částky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2011 11:00
Oz zaměstnance mám potvrzení od Kooperativy na penzijní připojištění ve výši 1797 kč. Podle mě je tato částka již po odečtení 6000 Kč. Jedná se mě o roční zúčtování daně.
Nemáte s tím někdo zkušenosti., jestli na potvrzení od Kooperativy
jsou už konečné částky, které můžu dát do přiznání.