Re: Hledala jsem v historii-pokaždé jina
proč proboha na ředitelství a ne na úřad?? já jsem volal zrovna včera v této věci na FÚ, paní mi ochotně sdělila co jsem potřeboval, bohužel ale pro mne,potvrdila mi, že již nelze, lhůta uplynula 31.12.2010. i když je fakt, že na dotazy jsme my účetní a ne úřad.
původně platilo pravidlo 3+1, teď je rozsudek soudu na tzv. 3+0, tj. dap/2007 se mělo podat do 31.3.2008 - předtím se počítalo až od následujícího roku 3roky, to by bylo do r. 2011 včetně, ale teď platí pravidlo, že se počítá již 2008+2009+2010 a proto je konec 31.12.2010, je to i v daňovém řádu, lhůta pro vyměření daně je 3 roky, nemám ho u sebe, tak nevím přesně §
§ 148 Lhůta pro stanovení daně
Dle DŘ běží lhůta od podání ,tj rozdíl od správy daní
(1) Daň nelze stanovit po uplynutí lhůty pro stanovení daně, která činí 3 roky. Lhůta pro stanovení daně počne běžet dnem, v němž uplynula lhůta pro podání řádného daňového tvrzení, nebo v němž se stala daň splatnou, aniž by zde byla současně povinnost podat řádné daňové tvrzení.
FŘ jsem doporučovala proto, že na některých FU je lépe se neptat
v
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2011 14:30
Lze ještě podat SZM za rok 2007?