Re: Ukončení PP
Však já netvrdím,že to tak máme..já jenom píšu co chtěl pan šéf...máme napsán §52c. Představa vedení a realita je jiná.
Pokud šéf chce, aby ten člověk skončil dnes, tak se na tom s ním musí dohodnout. Pokud se nedohodnou, tak ten člověk dnes neskončí, i kdybyste tam stokrát napsali, že jste nespokojení s jeho prací. To byste mu nejprve museli dát písemné napomenutí a stanovit lhůtu na odstranění nedostatků a teprve kdyby stále pracoval nekvalitně, mohli byste mu dát výpověď (s výpovědní dobou) bez odstupného. Pokud ovšem to chcete udělat tak, aby skončil dnes a dát mu odstupné, tak by nejprve musel zaměstnavatel vyhodnotit, že je ten člověk nadbytečný. Pak se s ním dohodnout, že skončí a důvodem pro jeho skončení je nadbytečnost - a takto to sepsat do dohody o skončení. Pak by skončil a náleželo by 3měsíční odstupné. Ale to by zas byl nesmysl tam psát, že jste nespokojení s jeho prací.
Zrovna včera jsem četla článek o zápočtových listech (bohužel už nevím na jakém webu) - v zápočtovém listu nesmí být uvedeno pracovní hodnocení a jiné údaje, ale jen základní potřebné údaje o pracovním poměru - datum a způsob ukončení (podle jakého §), doba zaměstnání, srážky apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2011 8:09
Zaměstavatel chce dnes propustit zaměstnance.
Prosím o radu. Chtějí mu dát 3 měsíce odstupné: Dalo by se pro nadbytečnost.
Ale šéf chce, abych udělala papíry a bylo tam napsáno,že nejsme spokojeni s jeho prácí.
Nemáme žádné napomenutí atd..
Je vůbec možné napsat takové ukončení PP ?