Re: Dodatek k PS-správně?
Díky moc. První pochybnosti jsem měla, jestli by se ta doba určitá nakonec nepočítala už od toho roku 1994 a v tom případě by byla delší jak dva roky (?!), na druhé straně dodatek vstupuje v platnost dnem podpisu a to by bylo v pořádku. Selský rozum mi říká, že by to tak mohlo být, tak snad je to dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2011 8:19
Zaměstnanec měl uzavřenou PS na dobu neurčitou od r.1994. Z rodinných důvodů musel skončit zaměstnání v lednu 2011. Dodatkem jsme v prosinci 2010 změnili bod s ujednáním pracovního poměru z doby neurčité na dobu určitou. (změna podmínek pro poskytování podpory) V dodatku se píše, že obě strany souhlasí a dodatek vstupuje v účinnost dnem podpisu.
POřád nad tím ale přemýšlím, jestli je dodatek to správné. Jestli nebylo správněji PP ukončit třeba 30.11. a hned 1.12.napsat novou smlouvu na dobu určitou. Zaměstnanec by vlastně pokračoval, nemusel by se odhlašovat ani znovu přihlašovat. Podotýkám ale, že jsem to konzultovala i s prac. na ÚP a ta mi ten dodatek schválila. Děkuji za rady a názory.