Re: Daň přiznání pronájem bytu
Zajímalo by mě, kdo má pravdu s tím nájemným... Vím, že FÚ se nedá moc věřit, ale jejich vysvětlení mi přišlo docela logické - pokud prý nájemce hradí celý nájem včetně záloh pronajímateli, pak do jeho příjmů vždy vstupuje celá částka a zálohy si dá do výdajů. Vyjímka by byla, kdyby čistý pronájem šel vlastníkovi bytu a nájemník by sám odváděl zálohy za služby - jakmile to prý jde celé přes vlastníka bytu, musí si to také uvést do příjmů (pak má samozřejmě nárok na patřičné výdaje)...
takže to co jsem psala viz pokyn D-300 k par.9
V případě, že to nemá rozdělené na naájem a služby, potom uplatňuje celkovou částku do příjmu a k tomu výdaje včetně služeb( elektřina, plyn...)
je rozdíl , jestli platí nájemné celkem( není rozděleno kolik je nájemné a kolik jsou zálohy na služby, tzn. neprovádí se vyúčtování plnyu, elektřiny atd.) nebo nájemné+ služby
takže to co jsem psala viz pokyn D-300 k par.9
V případě, že to nemá rozdělené na naájem a služby, potom uplatňuje celkovou částku do příjmu a k tomu výdaje včetně služeb( elektřina, plyn...)
je rozdíl , jestli platí nájemné celkem( není rozděleno kolik je nájemné a kolik jsou zálohy na služby, tzn. neprovádí se vyúčtování plnyu, elektřiny atd.) nebo nájemné+ služby
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2011 10:08
Dobrý den, pořídila jsem si na hypotéku byt za 3.000.000,- Kč k 1.12.2009. Od roku 2010 pronajímám. Budu poprvé podávat za rok 2010 daň přiznání . Chtěla bych uplatnit skutečné výdaje. Co všechno můžu do výdajů zahrnout ( úroky z hypotéky , odpisy ?? v jaké výší 1,4% nebo 3,4 %, elektřina , voda, odvoz odpadu ?? ) Moc děkuji Ketty