Re: HPP a DPP u jednoho zaměstnavatele
A jak to mám řešit teď při ročním vyúčtování daně, když mám od bývalé účetní přehled o příjmech jen z HPP a z dohody to odváděla srážkově? Ještě jsem opomenula podotkonout, že se jedná o příspěvkovou organizaci. Snad tam neplatí jiná pravidla. Ale stejně tam budu muset nějak rozpočítat ty daně ručně, protože každý ten pracovní poměr je placen z jiných peněz - jeden z provozních prostředků a jeden z krajských. Je to komplikované.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2011 18:34
Dobrý den,
pročítám tady starší příspěvky týkající se souběhu hlavního pracovního poměru a dohody o provedení práce u jednoho zaměstnavatele. Máme takového zaměstnance a prosím o ujištění, jestli jsem pochopila správně, že oba příjmy zdaňuji současně - je to tak i v případě, že příjem z dohody je cca něco přes 1000 Kč? Tam budu také používat společný základ daně - tzn., že nebudu zdaňovat samostatně srážkovou daní ? Převzala jsem účetnictví společnosti v lednu a teď se právě nad touto problematikou pozastavuji, protože předešlá účetní zdaňovala oba příjmy zvlášť, vytiskla mi 2 mzdové listy a pro roční výpočet daně mi předala potvrzení o zdanitelných příjmech pouze z HPP. A co já teď s tím? Co je tedy vlastně správně?