Re: Oprava ročního zúčtování 2009
Musíte opravu( vrácení přeplatku znesprávně provedeného RZ) provést v nejbližším výpl.období. To znamená, že provedete a na VL bude částka mínusem s tím, že Vám ji bude dlužit, jelikož nyní nemá příjem. Protože po uplynutí 12 kal.měsíců to již nemůžete provést bez souhlasu zaměstnance, jak víte a FÚ to doměří zaměstnavateli vč.penále. Proto je správné, že Vám bude tzv. "viset" s mínusem a po složení částky do pokladny Vám dluh vyrovná.Chcete-li počkat, můžete s ní sjednat,že jí o to pak dáte méně ,až bude mít příjem.Do té doby to budete vést jako pohledávku za zaměstnancem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2011 9:01
Dobrý den,
přišla jsem na chybu, kdy jsem zaměstnankyni chybně vypočítala přeplatek na ročním zúčtování za rok 2009. Mám právo bez souhlasu zaměstnance srazit nesprávně vyplacený přeplatek na dani do 12 měsíců, je to tak? Co mám ale dělat v případě, že zaměstnankyně je na mateřské dovolené a není ji zúčtovávána žádná mzda, ze které bych jí to mohla srazit? Je možno to nějakým způsobem předepsat k úhradě a srazit jí to, až bude mít zúčtovánu nějakou mzdu? Děkuji.