Re: zaúčtování dobropisu k faktuře z r.2
Pokud Vám dbp. něco, co se neuskutečnilo, tak se musíte nákladově vrátit do roku 2010.Uvedu příklad na službu.
2010 31(5)/518
2011 mínus 31(5)/32(1)
Případně napište o co konkrétně jde.
Jde o fakturu za služby, které nám firma vyfakturovala v měsíci červenci loni ale faktura měla být bez DPH, jelikož práce probíhali v Holandsku. V lednu letošního roku na to přišli a poslali dobropis k původní faktuře z roku 2010 a novou fakturu bez dph samozřejmě již s datama tohoto roku. Novou fakturu jsem dala do roku 2010 přes dohadný položky, ale nevím co s tím dobropisem když je až letos.
Doufám, že jsem to popsala srozumitelně. Ještě jednou děkuji.
Slávka
Takže abych si to ujasnila v roce 2010 jsem účtovala 518/321.
V roce 2011 přišel dobropis tak ten mám zaúčtovat 395/321 s mínusem a následně novou fakturu která přišla v roce 2011, ale nákladově se týká roku 2010 zaúčtovat 395/321 plusově. Pochopila jsem to správně.
Děkuji Vám za trpělivost, ale pořád se v tom nějak motám.
Slávka
DPH určitě. Účetně dle směrnice tzn jak si určíte. K 31.12. přepočítáváte 321, nikoli 5 případně zboží na skladě. Proto bych ve směrnici zvolila toto datum, nebo datum se kterým se Vám bude lépe pracovat. 321 je nepodstatná, když vracíte zboží tak by jste ho měli vrátit" ve stejné hodnotě".
Zdůrazňuji, že si smíte určit účetně, DPH ale ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 3. 2011 14:56
Dobrý den,
potřebuji poradit s následujícím.
Loni jsme přijali fakturu, kterou jsem zaúčtovala do nákladú. Dnes mi na celkovou částku přišel dobropis. Normálně pokud by to bylo ve stejném roce bych účtovala míusem do nákladů, ale jak teď. Ještě jsem se s tím nesetkala.
Múžete mi poradit zkušenější.¨Děkuji pěkně.
Slávka