Re: volna na hledání zaměstnaní
On má právo (ne povinnost) dostat od Vás volno na hledání zaměstnání na dobu nezbytně nutnou, nejvýše 1 půlden v týdnu v tolika týdnech, které odpovídají délce výpovědní doby - a to s náhradou mzdy. Což znamená, že když si bude chtít jít na pohovor, požádá Vás a Vy po něm můžete chtít donést potvrzení, že tam skutečně byl a jak dlouho. Např. pokud by šel do firmy za rohem a byl tam hodinu, má nárok na náhradu mzdy za tu hodinu. Pokud Vás požádá o volno na celý den, můžete mu ho dát. On v tom dni oběhá více firem a příští týden už volno mít nebude, protože si ten půlden vybral v tom minulém týdnu. Ale může se to volno slučovat i jinak.
Re: volna na hledání zaměstnaní
Jak vypočítat to vše vím, s tím nemám problém , ale já myslím , že dotyčný ani neví, že na něco má nárok a já dostala zakázané mu o tom říci. Je to jednoduchý člověk, ale proč bych si já měla dělat problémy. V dnešní době, kdy práce není. děkují všem za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2011 12:55
Dobrý den, prosím musí si zaměstnanec, ktarý dostal výpověd´sám zažádat o 1/2 volna na hledání zaměstnaní. Já mu je chci dat ale jeho vedoucí, mi řekla že pokud si sám nezažáda tak nic. Neznalost zákona neomlouvá ...prý. zda je nějaký § kde je řečeno přímo zda žádat či ne. prosím o něj.