Re: školení a ukončení pracovního poměru
máme to ve formě taky podepsané a co vím tak to zaměstanvatel po ukončení prac. poměru chce zaplatit. Ale my máme že pokud odejdeme do půl roku od absolvování školení, a potom je to měrná část těch 6ti měsíců. Takže když jdu na školení a za 4 měsíce chci odejít tak se mi ta částka rozdělí 6 x 4 a to zaplatím. A co jsem slyšela tak to teď dělá plno firem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2011 9:07
Syn by rád změnil zaměstnavatele. Pracuje jako automechanik a v pracovní smlouvě má uvedeno a podepsáno:
"Zaměstnanec se zavazuje, že v případě ukončení pracovního poměru ze strany zaměstnance, uhradí zaměstnanec náklady na provedená školení."
Všechna školení, která absolvoval se týkala výkonu jeho funkce automechanika a byla nutná pro výkon jeho práce u zaměstnavatele. Nejednalo se o zvýšení kvalifikace.
Můj dotaz zní: bude muset uhradit náklady na tato školení, pokud rozváže pracovní poměr?
Moc děkuji