Re: dohodná položka-stravenky
Podle výkladu FÚ mají se stravenky poskytovat dopředu, aby sloužily na nákup jídla. Ověřte si to.
Re: dohodná položka-stravenky
já vím, máme vnitřní směrnicí upraveno, že dostávají stravenky s výplatou za odpracovaný měsíc. Nevím, jestli je to napadnutelné, ale vzhledem k tomu, že je to dobrovolné rozhodnutí společnosti poskytovat stravenky (zaměstnanci nepřispívají), tak to snad nebude moc velký problém, nebo máte jiné zkušenosti s FU ? zatím jsem se setkala jen s tím, že ve firmách je dostávají podle počtu odpr. dní zpětně, odpadá tedy fasování na celý měsíc a pak vracení "nespotřebovaných".... zaměstnance vídám tak 1x do měsíce, když mi donesou docházku.... nevím jak bychom řešili předávání stravenek... Bývají i na tohle kontroly ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 3. 2011 13:30
Dobrý den, prosím o radu-nějak jsem se do toho zamotala. Když jsem účtovala v lednu mzdy za prosinec, zaúčtovaly se mi do prosince, tedy jako náklda roku 2010-to je jasné.... ale co stravenky ? zaměstnanci je fasují zpětně, podle odpracovaných dní, takže s výplatní páskou v lednu dostali i stravenky. Výdej tedy proběhl v lednu, bude i interní doklad 527, 528/213 také až v lednu , nebo bych snad měla udělat dohadnou položku, aby náklady byly také v prosinci ??? Děkuji za rady....