Re: příjem z pronájmu
Pokud jde o spotřebu energie související s prováděnou rekonstrukcí, pak ani výdaj v průběhu rekonstrukce nemůže být daňově uznatelným výdajem, ale jde o výdej související s technickým zhodnocením předmětné nemovitosti. Pak přeplatek bude snižovat tento nedaňový výdaj.
Re: příjem z pronájmu
mám to tedy považovat všechno za technické zhodnocení? Určitě se to vyšplhá přes 40 tisíc, ale jde o to, že dělám sám drobné opravy, dále si nechám vyměnit okna a opravit střechu. To bych měl čekat, až to všechno zrekonstruji a pak si to začít odepisovat na 30 let a odpisy uplatňovat do nákladů?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2011 5:47
Pronajímám nemovitost a teď mi přišel přeplatek za energie. Budu ho zahrnovat do příjmů nebo o něj mám rovnou snížit výdaje (uplatňuji skutečné výdaje).
PS: než mi někdo napíše, že to mám vrátit nájemníkovi, tak podotýkám, že tam nyní nájemní není - provádím rekonstrukci a energie hradím ze svého.