Re: sdružení a vypořádání po zániku
K ukončujícímu se přistupuje, jako by ukončil podnikání a tomu druhému to svoje jako by odprodává. Majetek by měl být oceněn, dochází k odprodeji pohledávek závazků, materiálu, zboží. Vlasně všeho, co bylo ve sdružení společné. Pokud Byli plátci DPH, pozor na odvod a vypořádání DPH. Není to vůbec jednoduché, jak to na první pohled vypadá, že se ti dva dohoudnu na částce a nic víc se nemusí řešit.
Re: sdružení a vypořádání po zániku
me šel jeden do duchodu, ten vstoupil do sdruzeni praci. majetek vlozil a vkladal (nabyval ten druhy),ktery pokračuje dal v podnikani. zbozi nemaji. a pohledavky co nabyli spolu jsou v tuto dobu jiz vyrovnane. oba byli platci dph.
mam pripravenou zaverku ke dni ukončeni,kde rozdelim prijmy a vydaje, ale ted mi zbyva prave jak jeste vyporadat ostatni. jedna se mi o FY danovou evidenci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2011 15:57
Dobrý den, mam sdružení o 2 učastnicích, FO bez právní subjektivity. kdy mi jeden skončil. Obe strany se finančně vypořádali.
Můj dotaz zní, ten co vyplatil účastnika co odešel má to danove uznatelne? a pokud ano kam se to uvádí v priznani?
A ten co odešel a obdrzel Kč, kam on je uvadi v priznani?a můze si oproti tomu i uplatnit nejaky vydaj?
Musim doklad o vyporadani posilat jako prilohu na finančni urad?
Dekuji všem za pomoc!