Re: roční zúčtování daně
Podle mě si může uplatnit slevu na děti v měsících, kdy mzda překročila 4000,--vím, že to jde v jednotlivých měsících, ale jde to i v ročním rúčtování?
Re: roční zúčtování daně
Při měsíčním výpočtu je jí vyplacen bonus, pokud hrubá mzda mzda nebo odměna dosáhla aspoň 4000 Kč. O takto vypočítané a vyplacené bonusy již v RZD nepřijde, zůstanou jí, i když pak v ročním úhrnu nedosáhne hrubého výdělku 48000 Kč. Ale když ho nedosáhne, na další bonusy (za ty měsíce, kdy děti neuplatnila) už nárok nemá. Kdyby podávala přiznání a nedosáhla 48000, tak by přišla i o ty bonusy, vyplacené v průběhu roku, i když v průběhu roku na ně nárok vznikl (musela by je vrátit).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2011 10:07
Máme zaměstnankyni, která pracovala do března 2010 u nás a opět od listopadu zase u nás, mezi tím byla na úřadu práce. Zdanitelný příjem do 3/2010 a od11/2010 jsem vzala dohromady a vyšlo jí 36800 Kč. Protože neuplatňovala slevu na 3 děti celý rok, chtěla je uplatnit v RZD, ale program spočítal jen přeplatek daně co zaplatila i když jsem slevu na děti tam dala. Je to tak správně?