Re: Ukončení prac.poměru dohodou a podpo
Podle mě by ten člověk neměl mít (od1.1.2011) nárok na podporu - právě proto, že dostal odstupné.
§ 44a z.o zam. - podpora se poskytne až po uplynutí doby, odpovídající výši odstupného.
§ 50 odst. 3 z. téhož- po novele- skončí-li sám nebo dohodou(důvody nejsou rozhodující), tak náleží podpora ve výši 45%.
Takto to určuje zák. o zam. po novele, názor ÚP nemůže odporovat zákonu.
Důvody jsou rozhodující - nedalo mi to a mám informaci přímo z úřadu práce. Pokud dojde k ukončení pracovního poměru dohodou a je v ní uvedeno, že se jedná o organizační důvody - nadbytečnost, náleží podpora v nezkrácené výši po uplynutí doby, odpovídající výši odstupného.
zkoušel jsem ještě něco zjistit a opět dvě stanoviska- jedno že ukončení PP dohodou z dův.nadbytečnosti není vážným důvodem dle
§ 5 zák. o zam., druhý, že prý na základě doporučení MPSV to mají úředníci za vážný důvod považovat, tak to mne podržte, co je v tomto našem systému všechno možné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2011 12:01
Pokud je ukončení pracovního poměru dohodou a je uvedeno, že se jedná o organizační důvody je nárok na nezkrácenou výši podpory z úřadu práce? Děkuji