Re: nemoc a výpověď z prac.poměru
Podle mne je výpověď platná, byla doručena před PN a poběží výpovědní doba. Pokud by nemoc trvala i po 31.3. tak by PP skončil až odpracováním té části výpovědní doby , která bude po 31.3. protože výpovědní doba se o dobu nemoci prodlužuje, pokud by zaměstnanec písemně nepotvrdil , že na prodloužení výpovědi netrvá.
Když by nemoc skončila před 31.3., tak PP skončí 3.3.
Re: Co to je za blbost...
Pokud dočasná pracovní neschopnost bude trvat 31.3.2011, PP neskončí tohoto dne, ale prodlouží se po ukončení PN o tolik kal. dnů nemoci, kolik se jich kryje s výpovědní dobou, tj. v daném případě o 28 + 31 dnů, což je 59 dnů. Sdělení zaměstnance o tom, že na prodloužení PP netrvá, písemné být nemusí.
Re: Co to je za blbost...
Ano, pokud by nemoc trvala i po 31.3., tak se výpovědní doba o dobu nemoci prodlužuje, napsala jsem to nešikovně a za to se omlouvám, stejně tak jako mi vypadla v datu 3.3. jednička, mělo být 31.3., ovšem jak by zaměstnanec dokázal, že mi jako zaměstnavateli ústně sdělil,že na prodloužení netrvá a končí tedy 31.3. a nebo naopak, pokud já jako zaměstnavatel budu tvrdit, že mi zaměstnanec sdělil, že netrvá i když to nebude pravda to tedy nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2011 11:06
Ještě jednou se vracím k výpovědi. Dne 24.1.11 převzala zaměstnankyně výpověď s tím, že od 1.2.11 ji započne výpovědní doba. Dne 28.1.11 onemocněla a vypadá to, že ke dni 31.3.11, kdy by měl skončit pracovní poměr, uschopněná nebude.
Kdy s ní skončit prac.poměr, začala jí běžet výpovědní doba nebo ne?