Re: Pracovní oděvy pro lidi na DPP - spě
>>Dobrý den,
>>můžete mi prosím poradit. Mám kontrolu na DPH a paní
>>z
>>FÚ mi chce ze záznamky vyhodit pracovní oděvy pro
>>brigádníky. Opravdu nejsou daňově uznatelné a tudíž
>>nemají
>>co dělat v DPH? Z logiky věci mi to přijde divné,
>>protože je to zaměstnanec a já mu přece musím
>>zajistit
>>ochranu zdraví při práci???????
>>Děkuji.
>
>Máte o "dohodářů" potvrzení o předání a o zpětném
>převzetí oděvů?
>Jinak - co "bere" kontrola na daň z příjmu PO, nemusí
>"brát" kontrola na DPH. Nejsou stejně nastaveny
>podmínky.
>Podívejte se do diskuze na konci roku 2010.
taky je důležité, jak toto máte upravno ve vnitř.předpisu o přidělování pr.oděvů a pomůcek.
>
Re: Pracovní oděvy pro lidi na DPP - spě
Na dohody o pracích konaných mimo PP se vztahuje právní úprava výkonu práce v pracovním poměru, s výjimkami uvedenými v § 77 ZP. V tomto ustanovení BOZP zahrnuto není, takže k těmto zaměstnancům zaměstnavatel přistupuje v této oblasti stejně, jako vůči zaměstnancům v PP. Zaměstnavatel poskytuje OOPP podle vlastního seznamu, takže pokud nemá seznam, v němž zároveň stanoví životnost (aby zdůvodnil další nákup), je to problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2011 11:41
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit. Mám kontrolu na DPH a paní z FÚ mi chce ze záznamky vyhodit pracovní oděvy pro brigádníky. Opravdu nejsou daňově uznatelné a tudíž nemají co dělat v DPH? Z logiky věci mi to přijde divné, protože je to zaměstnanec a já mu přece musím zajistit ochranu zdraví při práci???????
Děkuji.