Re: Zrušení PP ve zkušbní době
Výpověď ve zkušební době nedávejte, to je nesmysl....navíc byste museli dodržet dvouměsíční výpovědní lhůtu...Ve zkušební době poměr zrušte (dle § 66 ZP)..není třeba podpis zam-ce. Dohoda je něco jiného..jak už z názvu vyplývá, je to dohoda dvou stran a při té jsou podpisy obou účastníků dohody přímo nutné...
Má to hlavičku zrušení pracovního poměru ve zkušební době zaměstanavatelem a pod tím je napsáno podle § 66.Takže v tomhle případě stačí jen podpis zaměstnavatele.A v případě zrušení pracovního poměru ve zkušební době se teda musí dodržet dvouměsíční výpovědní lhůta???
Špatně čtete. Dvouměsíční výpovědní doba se musí dodržet při dání výpovědi. Výpověď je něco jiného než zrušení.
Ve Vašem případě zaměstnavatel zrušil dle § 66 zaměstnanci pracovní poměr ve zkušební době nějakým dnem. A protože to píše zaměstnavatel zaměstnanci, tak je na tom jeho (zaměstnavatelův) podpis. Jestli zaměstnanec podepíše převzetí nebo nepodepíše, není podstatné. Podstatné je, že mu to zrušení bylo oznámeno a pracovní poměr uvedeným dnem končí.
Aha,děkuji za vysvětlení.A ještě jsem se chtěla zeptat,v zákoníku je,že se zrušení PP musí oznámit alespoň 3 dny předem.Je problém,když mu zrušení napíšu dnes a osobně mu bude předána taky dnes???To,že končí,mu bylo sděleno včera.A mám si nechat od něj i podepsat to zrušení,jako,že ho dneska převzal,aby pak třeba nepřišel,že mu nic dodáno nebylo???Jak máte tohleošetřené???
Ty tři dny nejsou nijak závazné, to je jen doporučení. Lze zrušit ze dne na den. Nejlepší je oznámit zrušení po odpracované směně s tím, že tímto dnem jeho prac. poměr končí. Často se totiž stává (a stále to tu probíráme), že zaměstnanci se oznámí, že mu ruší prac. poměr za 3 dny a on se hodí marod. A zákoník říká, že mu nelze zrušit prac. poměr v prvních 3 týdnech nemoci. A jsou dva právní výklady. Jeden říká, že když je mu zrušení oznámeno předtím, než začal marodit, je zrušení platné a poměr končí určeným dnem. Druhý výklad říká, že nelze a že zrušení se nekoná, musí se počkat, až uplynou 3 týdny nemoci a pak lze teprve znovu oznámit zrušení. Proto je lepší neříkat nic předem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2011 10:08
Dobrý den,
zaměstnavatel dal výpověď zaměstnanci ve zkušební době.Na internetu jsem si našla vzor této výpovědi a je tam pouze podpis zaměstnavatele,podpis zaměstnance tam v tomto případě není potřeba????Ptám se,protože výpověď ve zkušební době jsem ještě neřešila,řešila jsem jen dohodu o rozvázání pracovního poměru a tam je podpis jak zaměstnance,tak i zaměstnavatele.Předem děkuji