Re: Návrat po mateřské
jsem nyní na RD a od srpna bych měla po dvou letech nastoupit zpátky do práce. A co když pro mě nebudou mít práci podle smlouvy? Konkrétně délka pracovní doby. Já měla 8-i hodinovou, ale nyní se dělají pouze 12-i hodinové směny, což já v žádném případě kvůli malému dělat nemůžu a jsem ještě k tomu samoživitelka.
Re: Návrat po mateřské
Pokud máte rozvržení pracovní doby smluvené v prac. smlouvě, tak na jiné rozvržení nemusíte přistoupit. Jestli je nemáte smluvené, tak Vám může zaměstnavatel rozvrhnout pracovní dobu jak potřebuje on, ovšem Vy můžete požádat o úpravu pracovní doby (tzn. o zkrácení nebo o jiné rozvržení, jak potřebujete Vy z důvodu péče o dítě) a on musí vyhovět, ovšem pouze za předpokladu, že to provoz umožňuje. Jinak by Vám nezbylo, než se dohodnout na skončení nebo dát výpověď (obojí bez odstupného).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2011 9:30
Prosím o radu, jak dlouho je organizace povinna "držet" místo pro pracovnici na mateřské. Původní místo,ze kterého odešla na mateřskou? Je to jen po dobu 28 týdnů? Nebo celé 3 roky, t.j. rodičák, který řádně firmě oznámila a firma souhlasila........