Návrat po mateřské

• (neregistrovaný)

7. 4. 2011 9:30

Prosím o radu, jak dlouho je organizace povinna "držet" místo pro pracovnici na mateřské. Původní místo,ze kterého odešla na mateřskou? Je to jen po dobu 28 týdnů? Nebo celé 3 roky, t.j. rodičák, který řádně firmě oznámila a firma souhlasila........

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 4. 2011 9:37

Líba (neregistrovaný)

Re: Návrat po mateřské
      Po návratu z MD by měla dostat zpátky svoji "židli", po návratu z RD pouze práci podle smlouvy.

• 9. 4. 2011 10:09

Lída73 (neregistrovaný)

jsem nyní na RD a od srpna bych měla po dvou letech nastoupit zpátky do práce. A co když pro mě nebudou mít práci podle smlouvy? Konkrétně délka pracovní doby. Já měla 8-i hodinovou, ale nyní se dělají pouze 12-i hodinové směny, což já v žádném případě kvůli malému dělat nemůžu a jsem ještě k tomu samoživitelka.

• 9. 4. 2011 13:26

Kara (neregistrovaný)

Pokud máte rozvržení pracovní doby smluvené v prac. smlouvě, tak na jiné rozvržení nemusíte přistoupit. Jestli je nemáte smluvené, tak Vám může zaměstnavatel rozvrhnout pracovní dobu jak potřebuje on, ovšem Vy můžete požádat o úpravu pracovní doby (tzn. o zkrácení nebo o jiné rozvržení, jak potřebujete Vy z důvodu péče o dítě) a on musí vyhovět, ovšem pouze za předpokladu, že to provoz umožňuje. Jinak by Vám nezbylo, než se dohodnout na skončení nebo dát výpověď (obojí bez odstupného).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).