Re: vystavená faktura neplátce a dič
I když tam DPH máte, stejně nemáte vyčíslenu a uvedenu DPH. Měla by jste mít uvedeno - Nejsem plátce DPH.
Taky si myslím, že to ničmu nevadí. Ale sama to neuvádím.
To, že nejsem plátce, na faktuře uvádím. Při nastavení programu musím mít DIČ vyplněné, jinak by se mi neobjevovalo na přiznání (DzPFO, SD) a z nastavení se to prostě asi natahuje do hlavičky vydané faktury....No, měnit to nebudu, jen mě to překvapilo, díky za reakce.
Já bych zkusila změnit formulář pro tisk faktury. Prostě odebrat (umazat) z něj tu kolonku s DIČ (tedy hlavně to pole, ve kterém se zobrazuje vaše DIČ), pak by se nic nemohlo tisknout. Ale samozřejmě to záleží na tom, zda vám toto vás program umožní, případně zda to umíte udělat (nebo máte někoho, kdo to udělá).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2011 16:15
Dobrý den, dnes mě překvapil dotaz jedné klientky, které vystavuji faktury. Nejsem plátce DPH a na faktuře mi program tiskne i DIČ, zadané v nastavení firmy. Volala a ptala se, proč mám na faktuře DIČ, když nejsem plátce, že tam nemá být. Je to něco proti něčemu? Tisknu to tak léta... Děkuji.