Re: zápis do peněžního deníku prosím
Při čtvrtletní platbě DPH zapíšu,že jsem zaplatila buď kasou nebo účtem,za píšu do výdajů ale tady už jsem to zkopala,že jsem nezapsala,že se jedná o výdaj neovlivňující základ daně.Mám to prostě uhrazené ale dále v peněžním deníku už ta platba nikde není
jak ale máte tuto platbu DPH zaúčtovanou? Měla by být ve výdajích neovliv.základ daně - DPH (stejně tak třeba přijatá faktura rozdělená na základ daně - ovlivňující výdaj + DPH - neovlivňující výdaj). Pokud jste ji neúčtovala vůbec a platbu jste měla jen jako výdaj v pokl. nebo na účtě, pak by se nic myslím nestalo, ale nemohou Vám potom vycházet součty sloupců a řádků.
Je to tak jak píšete,přijatá fa rozdělená na základ daně a DPH stejně tak i u vydané fa.Tak to mám.Ale ptám se zda je to průšvih,že celková platba čtvrtl. je jen jako výdaj ale nemám to zařaezno do výdajů neovl.základ daně.Přemýšlím nad tím domnívám se , že by to nemělo vadit,protože při zadávání základu a daně u přijatých a vydaných fa se to vlastně odečte a přičte takže jsem nikoho nepoškodila.Na pokladně byly peníze pro platbu je i zaučtováno jak to vidíte???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2011 10:06
Dobrý den, prosím Vás je to velký průšvih..zjistila jsem nyní,že už asi 5 let neuvádím platbu DPH(čtvrtl.) do analytik.Zapíšu,že se platilo hotově z kasy nebo účtem,ale nezavedla jsem analytik.,že platba DPH patří do vydajů neovl.základ daně a tím pádem se mi potom ve vytištěném peněžním deníku tato suma neobjevbuje ve těchto výdajích. Vedu DE jsme čtvrtl.plátci.