Re: Nepřítomnost v práci
Jako neomluvenou absenci. Musíte přece mít důvod k okamžitému zrušení PP. Je vůbec naživu?
za jeden den neomluvené absence můžete krátit až 3 dny dovolené, takže mu nejspíš nezbyde žádná dovolená
mě ještě zajímá, zda musí ten zaměstnanec podepsat to, že se mu bude krátit dovolená, (máme jednoho, který je nemocný, ale má adresu trv.bydliště takovou, že mu nelze nic písemně doručit)
stačí jen zápis podepsaný zaměstnavatelem, že se mu bude kráti dovolená?
No nevím, ale asi mu k výpovědi přidáme ještě výplatní pásku s dluhem za zdravotní pojištění, který musí uhradit. Co myslíte? Na tohle jsem se jednou již ptala na zdravotní pojišťovně a tam mi řekli, že bysme mu to měli strhnout my, ale že je to na domluvě. Tak nevím co bude v tomto případě lepší.
Pokud jste v tomto případě oprávnění okamžitě ukončit prac. poměr (a to snad ano, když měsíc nechodí do práce), tak by bylo lepší místo výpovědi poslat okamžité zrušení prac. poměru, jinak mu budete muset po celou výpovědní dobu evidovat absence a platit za ně ZP, jak to potom budete vymáhat?(lhůta začne běžet až 1.6.) Pozor - do oznámení o zrušení prac. poměru nebo i do výpovědi napiště správně důvod, nestačí jen uvést paragraf! Musí být uveden konkrétní důvod, pro který ukončujete nebo dáváte výpověď, jinak byste prohráli případný soudní spor. O okamžitém zrušení by bylo asi lepší poradit se s právníkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2011 8:22
Dobrý den,
po třetí píšu dotaz ohledně našeho zaměstnance, který od 28.3.2011 nenastoupil do práce, ani nenahlásil důvod nepřítomnosti. Údajně byl ošetřen 5 dní v nemocnici, kde podepsal reverz a neschopenku mu zrušili, což nevíme zda je pravda, protože neschopenku nedodal. Jak máme v tomto případě postupovat? Máme nárok mu zaslat písemnou výpověď za hrubé porušení? Děkuji, snad už dotaz tentokrát nezmizí