Re: firma nechce vystavit doklad
DPH jste si uplatnili na základě fa přijaté, na 20 400 + 4 080
Dobropis, ani nic podobného zatím v ruce nemáte.
Jen rozdíl v sladu 321 - 4 080 Kč.
Tak to zatím máte dobře, protože dotyčná firma odvedla (snad) také DPH ve výši 4 080.
Až vám pošlou doklad, tak si to poravíte.
Podle mého:
"§ 74/1......Opravu plátce provede za zdaňovací období, ve kterém se dozvěděl o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti ji provést. Opravu odpočtu daně plátce prokazuje opravným daňovým dokladem nebo jiným dokladem souvisejícím s opravou, popřípadě jiným způsobem."
U Vás by se zřejmě jednalo o dokázání jiným způsobem, např. tou objednávkou, kde je uvedena správná cena a bankovním výpisem.
Tak konečně jsem se k nim dovolala, byli příšerně nepříjemní, co si je dovoluju honit po takové době, proč prý jsme se neozvali už v únoru. (zase si někdo vylil vztek na tom, kdo za to nemůže :-) )Prý mi ale již doklad jde poštou. Doklad mi dorazí tedy v květnu, opravu DPH bych ale provedla v dubnu, dozvěděla jsem se o okolnostech. V únoru jsme to sice zjistit mohli, ale nezjistili, jednatel to prostě přehlédl. Co myslíte?....přece nebudu dělat dodáčo za únor...v únoru jsme to prostě nezjistili. Děkuju Vám moc
>>>>>no nám právě na školení říkali, že přijatý dobropis dodavatel účtuje dnem potvrzení o doručení od odběratele a odběratel musí účtovat dnem, kdy se o snížení dozvěděl. Například u různých reklamací, dnem, kdy byla reklamace uznána. Pak nám ale bylo doporučeno, že máme klidně argumentovat, že jsme se o snížení dozvěděli dnem doručení....pokud nejsou nějaké písemné dokumenty o uznání reklamací. Z tohoto důvodu bych také raději účtovala v dubnu...bankovní výpis=datum, kdy jsem se dozvěděla, že se bude cena opravovat. Ach jo, mě to zničí. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2011 13:29
Firma nám vystavila fakturu 20 400+4080 DPH. (únor) Jednatel fa přijal, ale nevšiml si, že podle objednávky měla být cena 17 000+dph 3400 a dal fa k zaúčtování. Uplatnili jsme si tedy DPH dle dokladu 4080. V dubnu ale jednatel zaplatil správnou částku dle objednávky 20 400. Protože mi neseděla fa s úhradou, začala jsem slídit. Firma se dokonce sama ozvala, že jsme jim poslali málo. Vše se vyjasnilo, fi uznala chybu..ale nic se neděje. Slíbili, že pošlou dobropis, ale nic se neděje. Telefonujeme, oni slibují, že se příslušná paní, která to má na starosti ozve a stále nic. Co teď s tím? Uplatnili jsme si vyšší dph. Ráda bych to měla v pořádku. Prosím poraďte