Re: Datum pro skončení pracovního poměru
Kdy jste ukončila PP ke dni 29.4., tak k tomu máte určitě nějaké doklady. Pokud jste nic neměla a Vy jste prac. odhlásila
- to přece nejde, na základě čeho jste ho odhlásila??!!!
Ale 1 den nehraje roli - pro klid ve firmě - udělejte nové odhlášky a nebo pracovníkovi vysvětlete, že na UP se musí nahlásit do 8 dnů,
že si nebude muset nic doplatit atd. Vidíte - jak se dokáže "z ničeho" udělat velký problém.
A nebo mátě směnný provoz??!!!
Re: Datum pro skončení pracovního poměru
Jak přesně zněla ta "výpověď"? Nebo šlo o dohodu? Pokud by šlo o výpověď (tzn. buď zaměstnavatel nebo zaměstnanec dal výpověď), tak nejprve běží výpovědní doba a pracovní poměr vždy končí až poslední den v měsíci. Pokud šlo o dohodu (tzn. že se obě strany dohodly na skončení nějakým dnem), tak záleží na tom, který den to byl. "K" může být chápáno různě, většinou se "k" chápe jako že ten den je ještě zaměstnancem. Např. prac. poměr končí k 30.4. je většinou bráno, že končí tím dnem, tzn. tento den je ještě zaměstnancem a od 1.5. již ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2011 16:47
Se zaměstnancem byl ukončen pracovní poměr - pátek 29. 4. 2011. Neměla jsem v ruce výpověď,tak jsem zaměstnance odhlásila z OSSZ, VZP a vše mu vyplnila k 29.4. 2011. Nyní se zaměstnanec ohradil, že ukončil pracovní poměr až 30. 4. 2011 (sobota) Mezi zaměstnance a zaměstnavatelem jsou dohady a naschvály. Jak to nejlépe vyřešit, nebo o co bych se mohla opřít, abych si nějak obhájila, proč jsem dala všude toho 29.4. Já to brala tak, že v sobotu již není v pracovním poměru. Děkuji moc.