Re: Prosím-Jak účtovat eshop licence?
Ještě jsem nenašel žádný výklad, jak postupovat u podobného nehmotného majetku. V podstatě je to určitý typ majetku - právo užívání, licence k něčemu...Otázka je, zda jsem povinen o něm účtovat jako o dlouhodobém nehmotném majetku, nebo si vystačím pouze s časovým rozlišením...Pokud je to licence omezená, např. na určitý počet let, asi bych jen časově rozlišil dle měsíců v každém roce...pokud je to licence na rok, tak bych taky časově rozlišoval, např. pořídím v 05/2011, dám 8/12 do 2011 a 4/12 do 2012. Pokud je licence časově neomezená,pak je otázka, zda teda neúčtovat jako o dlouhodbém nehmotném majetku..a teď co to je ? Je to SW s dobou odepisování 36 měsíců, nebo tzv.ostatní nehmotný majetek s dobou odepisování 72 měsíců dle zákona ?
Třeba někdo poradí...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2011 15:40
Dobrý den.Prosím, máme fakturu za licence na eshop, cca za 200 tis.
Jak zaúčtuji? Bude na 041 a bude se odepisovat? v jaké skupině? Něco je tam důležité? na co si mám dát pozor?Všem děkuji za příspěvky!