Re: konec PP,těhotenství a nárok na PPM
a co bylo před touevidencí na ÚP ? To je podstatné pro posouzení, z tohoto současného prac.poměru vám, za předpokladu, že PP nebude prodloužen, nárok na PPM nevznikne. Pokud budete v pracovní neschopnosti, až do porodu vám bude nemocenskou (po prvních 3 týdnech, kdy latí náhradu mzdy zaměstnavatel) platit OSSZ, i když už nebudete v prac.poměru.
Re: konec PP,těhotenství a nárok na PPM
Podmínkou pro PPM je pojištěných 270 kalendářních dní v posledních dvou letech přede dnem nástupu na peněžitou pomoc v mateřství. Ochranná doba po skončení pracovního poměru je 180 dnů, takže pokud jste před ÚP měla práci, budete na PPM mít nárok. Vyplácí ji OSSZ, nemocenskou také. Žádost o PPM předáte prostřednictvím svého současného zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 5. 2011 14:45
Dobrý den,poradí mi někdo,jak postupovat v případě nebo jaké mám nároky.Jsem v jiném stavu předpokládaný termín porodu říjen 2011 pracovní poměr mám sjednaný na dobu určitou do 30.6.2011 před nástupem do prac.poměru,který trvá od 1.1.2011 jsem byla 6 měsíců v evidenci ÚP.Zaměstnavatel mi nejspíše prac.poměr neprodlouží už jen z toho důvodu,že jsem v jiném stavu.mám nárok na PPM a tu mi bude vyplácet OSSZ?
Mám nějaké zdarv.komlikace a nevím jestli nebudu muset nastoupit na rizikové těhotenství.Pokud bych nastoupila a prac.poměr.mi zkončí 30.6.2011 budu pobírat nemocenskou stále až do nástupu na MD a kdo mi ji bude vyplácet když už nebudu v prac.poměru.
děkuji