Dobrý den, podnikat samozřejmě nemůžete bez živnostenského oprávnění, které vám vydá živnostenský odbor, ke kterému bydlištěm patříte. Pokud budete mít podnikání jako hlavní činnost, je také třeba přihlásit se na sociálce, zdravotní pojišťovně a finančáku; platit odvody. Na konci roku pak je třeba podat daňové přiznání.
O podnikání jako vedlejší činnosti se dozvíte např. na Fóru zde: http://poradna.podnikatel.cz/index.php/board,26.0.html
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 12. 2011 11:09
Dobrý den,
mám na Vás takovou prosbu. Chci začít podnikat a vytvořit si vlastní značku oblečení. Nějaké návrhy mám, ale určitě to není ve finální části, spíše v začátcích. Začal bych s tím, že bych první objednal pár kusů a zkusil to prodat u známého v obchodě, kdyby se to chytlo, rád bych začal s internetovým e-shopem a postupně se rozvíjel. Potřeboval bych od Vás radu, jak začít? jestli se mám jít první přihlásit na ŽÚ a co všechno bych k začátkům podnikání potřeboval? kromě peněz. :)
děkuji za odpověd.