Re: Zápočtový list
Upozornit zaměstnavatele na § 313
"(1) Při skončení pracovního poměru ... je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání ..."
Na ÚP vás případně zaregistrují i na základě jiných dokladů, výpovědi nebo dohody. Potvrzení o zaměstnání dodáte dodatečně.
upozorněte ho na povinnost vydat potvrzení o zaměstnání při skončení PP-tzn. ihned-§ 313 ZP, jinak že pošlete okamžitě stížnost na inspektorát práce a budete to hlásit na ÚP při zaregistrování, z čehož může vyplynout pro něho sankce od OIP, která je dle § 25 zák. o inspekci práce až 300.000.-Kč- pro PO
Ještě bych dodala, že mnozí "zaměstnavatelé" si myslí, že tam stále ještě musí psát dobu nemoci a pod. a proto nemohou vystavit poslední den, tak v potvrzení o zaměstnání se neuvádějí žádné údaje, které nezná zaměstnavatel poslední den PP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2011 9:39
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, co mám dělat, když zaměstnavatel mi sdělil, že mi dne 31.5.2011 (kdy končí můj pracovní poměr) nedá zápočtový list, že prý mi ho vydá až k výplatě což je 15.6.2011. Já se musím jít přihlási na úřad práce 01.06. a nebudu mít ZL. Co mám prosím dělat?
Děkuji