Re: Náhrada mzdy
Na důvod by jste se ho musela zeptat. Máte pravdu v tom, že pokud Vám nebyla přidělována práce(překážka na str. zaměstnavatele), máte nárok na výplatu náhrady mzdy ve výši 80 % prům.výdělku. JEstliže Vám to zaplatil do premií,jak uvádíte,vylepšil Vám průměrný výdělek pro příští období.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 6. 2011 16:18
Dobrý den, v květnu nám dal zaměstnavatel podepsat hodinovku a pak nám tvrdil, že za neodpracované hodiny nedostaneme zaplaceno (jednalo se o chybu na straně zaměstnavatele, kdy nám v květnu nedováželi tolik výroby, kolik bylo nutné pro osm hodin práce a den). Na výplatní pásce za květen mám sice uvedeno, kolik hodin jsem skutečně odpracovala a NEMÁM tam náhradu mzdy za hodiny, které jsem odpracovat nemohla. Objevila se mi tam ale kolonka "prémie," v rámci nichž se mi peníze dorovnaly. Prémie nebereme pravidelně, spíš vůbec. Zajímalo by mě, jaký důvod může mít zaměstnavatel k tomu tam "náhradu mzdy neuvést" a jestli, i když jsem ty peníze v podstatě dostala, můžu o náhradu žádat zpětně, prostě proto, že vím, že mám pravdu - měli jsme to dostat zaplaceno a má to být na výplatní pásce.