Re: Stěhování - pracovní volno
Zaměstnanec Vás může požádat o dovolenou nebo neplacené volno a jako důvod si vymyslí cokoli. Vy buď věříte nebo ne. To stěhování Vám musí doložit - změna v OP, smlouva o podnájmu.
Za neplacené volno by si musel opravdu zaplatit ZP, nezáleží na důvodu.
Re: Stěhování - pracovní volno
Mně bylo na OSSZ řečeno, že když poskyteme neplacené volno na stěhování - nedoplácí se ZP (stejně jako při jiných osobních překážkách).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 6. 2011 8:26
Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Zaměstnanec se bude stěhovat, chtěl by si vzít volno.Dle ZP jsem našla, že má nárok na 2 dny bez báhrady mzdy ( pokud to není v zíjmu zaměstnavatele ).Znamená to, že mu bude poskytnuto neplacené volno z důvodu stěhování ? Tzn. musí si zažádat a bude si muset hradit ZP sám jako u klasického neplaceného volna? Musí se stěhovat pouze do vlastního bytového zařízení nebo i do podnájmu, aby mu bylo poskytnuto volno?Jak doložit, že se stěhuje, když trvalé bydliště mu zůstane bez změny? Děkuji