Dobrý den,
slevu na dítě jste si samozřejmě mohl u nového zaměstnavatele od nástupu do zaměstnání uplatnit. S nástupem manželky na mateřskou dovolenou nevidím žádnou souvislost. Nicméně neuplatněnou slevu za měsíce 10-12/2011 vyrovnáte v rámci ročního zúčtování u zaměstnavatele, případně podáním daňového přiznání.
Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
16. 12. 2011 15:55
Dobrý den.
Měl bych na Vás jeden dotaz ohledně uplatnění slevy na dítě u zaměstnavatele. Do konce měsíce září roku 2011 jsem byl zaměstnán u jiného zaměstnavatele, u kterého jsem uplatňoval slevu na dani za vyživované dítě a každý měsíc jsem měl ve výplatě o 967,- Kč více. Od 1.10.2011 jsem nastoupil k novému zaměstnavateli, u kterého jsem neuplatňoval slevu na dítě. Manželka je na mateřské dovolené. Můj dotaz spočívá v tom, zda, když si budu vyhotovovat daňové přiznání za rok 2011, jestli se mi částka neuplatněná za 3 měsíce u nového zaměstnavatele promítne v daňovém přiznání v můj prospěch. Tedy částka 3x967,- Kč neuplatněná za měsíce 10-12/2011 bude navýšena na řádku 91 DP.