Re: přeplatek silniční daně-zápočet?
Z vlastní zkušenosti: pokud mi z roku 2010 vychází přeplatek na dani silniční, je lepší napsat sdělení, že tento přeplatek bude použit na zálohu k 15.4.2011 (ev. další). Jinak pokud mám např. nedoplatek na jiné dani, FÚ převede tento přeplatek na úhradu tohoto nedoplatku. Ta pokuta od FÚ asi nebyla úrok z prodlení za pozdní platbu zálohy k 15.4.2011, protože dokud nemáte podáno DP za 2011, nemůže FÚ vědět, v jaké výši jste měli povinnost platit zálohy a tím ani spočítat úrok. To vypadá, že byla spíše pokuta za pozdní podání DP. Souhlasím s odpovědí, že nejlepší možností je zavolat svému správci daně a odkontrolovat, na co byl přeplatek z roku 2010 použit a v jaké výši mám nyní uhrazeny zálohy pro rok 2011.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 7. 2011 20:26
Dobrý den, za rok 2010 jsem si špatně spočítala silniční daň a měla jsem přeplatek. Letos jsem proto první splátku neuhradila a zaplatila až tu další, co je splatná zítra s tím, že jsem si dopočítala rozdíl z přeplatku a dorovnala si, co jsem měla zaplatit. No a zrovna včera mi přišla od FÚ pokuta 500,= že jsem neuhradila první splátku. Má se u nich nějak žádat, že to chci převést na tento rok?? Myslela jsem, že je to automatické. Děkuji moc za rady