Re: záruka na opravu v záruční době
Určitě vám zaruční doba neběžela po dobu, kdy byl na opravě a nemohli jste ho užívat. O tu se to prodlouží.
Záruka na opravu je myslím 3 měsíce.
Ještě by mohl být rozdíl v tom, co máte napsáno na dokladu o opravě. Pokud by tam bylo jen třeba "nákup náhradního dílu s montáží" a nic víc, tak by záruka byla zase 24 měsíců.
Re: záruka na opravu v záruční době
Dobrý den,
mám obdobný problém, 30 dní které byl produkt v opravě v rámci záruky by mi pomohlo ho reklamovat jeste ve 2 lete lhute. Muzete mi prosim napsat kde je tato skutecnost (tedy ze zarucni lhuta se prodluzuje o dobu kdy byl vyrobek v oprave) zakotvena v zakoniku?
Dekuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2011 10:29
Dobrý den,
03/2009 jsme koupili STB s HDD. Ještě v záruce 09/2010 se rozbil - odešel mu zdroj - prodejce vadu opravil. Záruka skončila 03/2011 a nyní se STB opět rozbil - závada se projevuje stejně, takže předpokládám že opět odešel zdroj.....
Jak dlouhá je záruka na tu opravu co byla provedena 09/2010? jestli teda vůbec nějaká je....
nepředpokládám, že by se mi vyplatilo opravovat na vlastní náklady, ale pokud by tam byla záruka na opravu, tak bych do toho šla a doklad o opravě dohledala...
díky za odpověď Hanka