Odstoupení od kupní smlouvy- spěchá

• (neregistrovaný)

29. 7. 2011 13:43

Potřebovala bych poradit. Mám firmu a prodávám na aukru zboží a jeden kupující mi poslal dopis, že chce odstoupit od kupní smlouvy bez udání důvodu v 14-ti dení lhůtě stanovené zákonem. Odpověděla jsem, že ano, že mu peníze vrátím, ale že má dovést zboží na adresu firmy a že zboží zkontolujeme. Odepsal, že podle zákona není povinen vrátit zboží on, ale že je povinen prodávající si zboží sám vyzvednout u kupujícího. Nikde jsem to nenašla, tak Vás prosím o pomoc. Moc Děkuji Lucie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 7. 2011 13:57

isis (neregistrovaný)

Re: odstoupení od kupní smlouvy- spěchá
      Dobrý den,
      nemáte povinnost si zboží u kupujícího vyzvednout, ale ani on není povinen je k Vám vozit. Postačí, když je zašle na Vaši adresu - poštou, smluvním přepravcem apod.

• 29. 7. 2011 15:06

lucieR (neregistrovaný)

I když kupní smlouva zanikla z jeho strany? Jedná se o nábytek, takže nejspíš by to poslal přes přepravce. Ještě bych se chtěla zeptat, kdo má povinnost uhradit náklady na tuto dopravu? Jinak velice děkuji za informace

• 29. 7. 2011 15:16

Jaji (neregistrovaný)

Koukněte na aukro, tak jsou podmínky odstoupení, které byste měli dodržet... Tady je něco z toho ....

ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY

Odstoupením od kupní smlouvy se od počátku ruší uzavřená kupní smlouva a smluvní strany jsou povinny vrátit si vše, co na základě zrušené smlouvy získaly. Kupující obvykle nemá co vracet, neboť mu zaplacené zboží nedorazilo. Prodávající je ale povinen vrátit částku, kterou za předmět obdržel.

Aukro pomocí tohoto dokumentu získá větší šanci se domoci zpět peněz, které vyplatí poškozeným Kupujícím v rámci POKu. Odstoupení od kupní smlouvy musí předcházet Smlouvě o postoupení pohledávky, viz níže.

Uživatelům žádajícím kompenzaci z POKu uvádíme doporučené znění textu odstoupení od kupní smlouvy, které je nutné ze strany Kupujícího nejprve elektronicky adresovat Prodávajícímu:

Odstupuji tímto od kupní smlouvy pro nedodržení dohodnutých podmínek ze strany prodávajícího a žádám o vrácení peněz a to částky…......... Kč za zboží + ......... Kč poštovné, celkem ......... Kč.

Tuto částku jsem Vám převedl dne ........ na Vámi uvedený účet ...............................

Podpis - Jméno a příjmení

Tento e-mail Kupující následně vytiskne i s hlavičkou, kde je patrné, kdo, komu a kdy zprávu odesílal.

• 29. 7. 2011 15:27

V. (neregistrovaný)

Občanský zákoník
      § 53 odst. 10
      Nezlobte se, ale pokud provozujete v podstatě internetový obchod, měli byste mít toto nastudované

• 29. 7. 2011 15:46

isis (neregistrovaný)

Jedná se o odstoupení bez udání důvodu, pak si náklady na přepravu hradí kupující. Pokud by se jednalo o reklamaci, pak má kupující právo na náhradu nutných nákladů spojených s uplatněním reklamace. Stačí takto?

• 29. 7. 2011 16:09

lucieR (neregistrovaný)

Ano stačí, děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).