Re: odstoupení od kupní smlouvy- spěchá
Koukněte na aukro, tak jsou podmínky odstoupení, které byste měli dodržet... Tady je něco z toho ....
ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY
Odstoupením od kupní smlouvy se od počátku ruší uzavřená kupní smlouva a smluvní strany jsou povinny vrátit si vše, co na základě zrušené smlouvy získaly. Kupující obvykle nemá co vracet, neboť mu zaplacené zboží nedorazilo. Prodávající je ale povinen vrátit částku, kterou za předmět obdržel.
Aukro pomocí tohoto dokumentu získá větší šanci se domoci zpět peněz, které vyplatí poškozeným Kupujícím v rámci POKu. Odstoupení od kupní smlouvy musí předcházet Smlouvě o postoupení pohledávky, viz níže.
Uživatelům žádajícím kompenzaci z POKu uvádíme doporučené znění textu odstoupení od kupní smlouvy, které je nutné ze strany Kupujícího nejprve elektronicky adresovat Prodávajícímu:
Odstupuji tímto od kupní smlouvy pro nedodržení dohodnutých podmínek ze strany prodávajícího a žádám o vrácení peněz a to částky…......... Kč za zboží + ......... Kč poštovné, celkem ......... Kč.
Tuto částku jsem Vám převedl dne ........ na Vámi uvedený účet ...............................
Podpis - Jméno a příjmení
Tento e-mail Kupující následně vytiskne i s hlavičkou, kde je patrné, kdo, komu a kdy zprávu odesílal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 7. 2011 13:43
Potřebovala bych poradit. Mám firmu a prodávám na aukru zboží a jeden kupující mi poslal dopis, že chce odstoupit od kupní smlouvy bez udání důvodu v 14-ti dení lhůtě stanovené zákonem. Odpověděla jsem, že ano, že mu peníze vrátím, ale že má dovést zboží na adresu firmy a že zboží zkontolujeme. Odepsal, že podle zákona není povinen vrátit zboží on, ale že je povinen prodávající si zboží sám vyzvednout u kupujícího. Nikde jsem to nenašla, tak Vás prosím o pomoc. Moc Děkuji Lucie