Re: Nemoc ve výpovědní lhůtě
Ano,myslela jste správně, pokud máte neschopenku ode dneška, zůstanete i nadále zaměstnaná a budete pobírat první 3 týdny náhradu mzdy od zaměstnavatele a potom nemocesnkou od OSSZ.
Protože se o dobu nemoci (ochranná doba je nemoc MD i RD),výpovědní doba prodlužuje, (pokud zaměstnanec neprohlásí, že na prodloužení netrvá, což v žádném případě vy nedělejte), tak že v případě, že budete nemocná až do nástupu na PPM a po té na RD, tak váš pracovní poměr skončí až odpracováním zbytku výpovědní doby po skončení RD.
Máte pravdu, zůstanete zaměstnaná, protože výpovědní době by vám končila v tzv. ochranné době (což je nemoc, mateřská, rodičovská). Zbytek výpovědní doby vám doběhne až po skončení ochranné doby. Náhradu mzdy vám bude zaměstnavatel vyplácet od 4. do 21. dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 7. 2011 14:20
Dobrý den, žádám o radu: 31.7. mi měla skončit dvouměsíční výpovědní lhůta (výpověď jsem dostala z důvodu nadbytečnosti).Dnes jsem byla u lékaře a z důvodu rizikového těhotenství mě okamžitě poslal na nemocenskou. Zajímalo by mě, zda budu dostávat nemocenské dávky od zaměstnavatele nebo jen až asi od 22. dne od začátku nemoci od OSSZ?
Děkuji.