Re: Návrat z RD, zrušené místo
Zaměstnavatel Vám může přidělovat pouze takový druh práce, který máte uveden v pracovní smlouvě. Pokud jej nemá, buď se na dobu výpovědi dohodnete na změně, tj. musíte souhlasit a podepsat změnu pracovní smlouvy (pouze na dobu určitou, do konce výpovědní doby), nebo budete doma a bude Vám platit náhradu mzdy jako překážku na straně zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 8. 2011 14:16
Dobrý den,
ráda bych se poradila. Končí mi teď v srpnu 4.8.2011 RD. 5.8. bych měla nastoupit do zaměstnání. Během RD (v roce 2009) bylo však moje místo zrušeno, místa v oddělení byla smížena ze 3 na 2. Dostanu tedy výpověď pro nadbytečnost. Jelikož toto místo už není a zbylá dvě jsou stále obsazená, nemůže mi zaměstnavatel přidělovat práci podle PS. Může mi zaměstnavatel po dobu výpovědní lhůty dát jinou práci? Musím s tím v takovém případě souhlasit? A musí se mnou po tu dobu podepsat změnu pracovní smlouvy, když původní místo pro mě nemá? Nebo jak toto funguje?
Děkuji moc za pomoc.
Andrea H.