Re: Opravný daňový doklad
moc děkuji za dpověď, no stát toho chce, ale je to přinejmenším na hlavu postavené, jakým dokladem vrátit DPH a někdy nám neuznají nějakou paletu - třeba že je poškozena ... chjo ty zákony ... :-( . Zákon je zákon tak se s tím poperu a ještě jednou moc děkuji :-)
Taky máme s paleta potíže. Na základě interního dokladu, dnem vrácení, vracím státu i DPH. Ale problém máme v tom, že nevím, za jakou cenu mi pošlou dobropis- někdy účtují opotřební. P. Vladimíre, neporadíte jak z toho ven.Díky.
Jednoduše. Předpokládejte, že pošlou dobropis v maximální možné výši. Když bude nižší, vyinkasujete si časem peníze zpět. Zákon o DPH toto vůbec neřeší. Ale běda, jestliže byste státu dlužili! Když dluží stát Vám, je to v pořádku.... Podobné je to v případě reklamací. Dopředu nikdy nevíte, jestli Vám vrátí peníze (a vystaví dobropis) nebo zboží v nasledujícím měsíci vymění či opraví. To stát ale opravdu nezajímá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 8. 2011 10:13
Přišel nám opravný daňový doklad na vrácené palety. Nyní jsem znejistila. Vystavení a ZP mají 29.07.2011 - k nám přišel poštou 2.8.2011. Jak je to v tomto případě, kdy mám vrátit státu DPH? Datumem ZP, nebo datumem přijetí jak je to u běžných přijatých faktur? Moc děkuji za názory